kladdkaka.

Denna kladdkaka skall tillagas i studentkorridorskök, helst en snöig vinterkväll i Umeå, med undermåliga köksverktyg och ...ja du begriper säkert...
Perfekt lördagsgodis framför TV-n. Gör varsin om ni är dåliga på att dela med er...:)

Kladdkaka för en hel ugnsplåt, modell djup...

 

160 grader, 35 minuter

6 dl socker
3 tsk vaniljsocker
2 krm salt
8 msk kakao
3 dl mjöl
4 ägg
200g smält margarin eller smör

Obs...ingredienserna måste blandas i den ordning de står, jag har provat annorlunda och då blir det inte bra.


bred ut på bakplåtspaper i långpannan(seg smet)
grädda på sista falsen i ugnen....
låt stelna något innan ni skär upp den (den ska vara lite mjuk när ni tar ut den...
det går bra att dela receptet på hälften...om man har en hälften så stor form....
smeta ut den så att den är ca 1-1,5 cm tjock....
då blir den seg och god...

Avnjutes med vaniljglass eller vispad grädde, något varm.